Rätt in i det

Jag tycker om att börja en blogg genom att hoppa rätt in i det, som om man redan var mitt inne i en konversation. Skippa presentationer och annat typiskt som brukar malas runt i ett ”första inlägg”.

Älskar ni, precis som jag, hösten? Kanske inte regnet som tycks falla horisontellt, i alla fall här där jag bor, och leran som kommer i dess kölvatten, men annat. Den lite krispigare luften, alla sprakande färger, att få vaddera sig med goa tröjor och halsdukar och för oss hästmänniskor: avsaknaden av bitande insekter.

Newton har med all tydlighet talat om vad han tycker om till exempel älgflugor. ”De biiiiiits och är äääääckliiiiigaaaa”, tjuter han och visar med både hovar och tänder så gott han kan var de irriterar som värst. Jag har sökt på alla upptänkliga ställen efter någon form av mirakelkur mot de förhatliga små tingestarna men förgäves. Det bästa jag hittat är att göra en vinägerblandning med en del vinäger och tre delar vatten och spraya över mig och hästen. Man luktar apa men det hjälper hyfsat i alla fall.

Hur gör ni för att skydda er mot oinbjudna gäster så som småkryp och parasiter?

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *